Dortmannhof House / Sigurd Larsen

first_imgCopyAbout this officeSigurd LarsenOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationEssenOn FacebookGermanyPublished on April 24, 2020Cite: “Dortmannhof House / Sigurd Larsen” 24 Apr 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?德国乡村农舍改造,将音乐室安插进谷仓 / Sigurd Larsen是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2020 CopyHouses, Renovation•Essen, Germany Projects Dortmannhof House / Sigurd Larsen Germany ArchDaily Photographs Photographs:  Christian FlatscherArchitect In Charge:Dortmannhof HouseCity:EssenCountry:GermanyMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Christian FlatscherRecommended ProductsMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVWoodLunawoodThermowood FacadesRenders / 3D AnimationEnscape3D Real-Time Rendering SoftwareText description provided by the architects. The Dortmannhof is a typical eighteenth century Hallenhaus, a common construction style from the region around Essen in western Germany. In a Hallenhaus, the familial living area and barn were brought together under one roof in a compact structure which could be up to five stories tall.Save this picture!© Christian FlatscherThe current residents are not farmers however, but a family of musicians. To serve their needs, an eleven meter high music studio was added at the center of the three parallel barn spaces.Save this picture!ModelSave this picture!ModelAdditionally, a guest house with a separate entrance was constructed in the eastern barn, and a large additional bathroom to the western barn. Save this picture!© Christian FlatscherThe building’s new spaces grow tall and narrow like the surrounding crops. Large north-facing windows allow for additional daylight to stream through the old perforated walls which were originally meant to ventilate the hay. Save this picture!© Christian FlatscherThe historic building is comprised of several entrances and internal connections which allowed for various farming activities to occur simultaneously. These features have been retained, allowing family life, creativity and work to coexist in a similar spirit.Save this picture!© Christian FlatscherSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Christian FlatscherThe new internal additions to the house were constructed as oversized inhabitable furniture which can be removed to restore the building’s historical appearance. This approach was taken to meet requirements of the German law for monument protection, which allows for historic buildings to be adapted for modern usage.Save this picture!© Christian FlatscherProject gallerySee allShow lessComfort, Interaction and Efficiency: Artificial Intelligence in Architectural ProjectsArticlesWater Works, the Exhibition by WORKac at Musea Brugge Goes DigitalArchitecture News Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/938176/dortmannhof-house-sigurd-larsen Clipboardcenter_img “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/938176/dortmannhof-house-sigurd-larsen Clipboard Year:  Architects: Sigurd Larsen Area Area of this architecture project Area:  350 m² Year Completion year of this architecture project Houses Dortmannhof House / Sigurd LarsenSave this projectSaveDortmannhof House / Sigurd LarsenSave this picture!© Christian Flatscher+ 39Curated by María Francisca González Share “COPY”last_img