Martinho Les Neyres Residence / Bonnard Woeffray Architectes

first_imgCopyAbout this officeBonnard Woeffray ArchitectesOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHousesBexSwitzerlandPublished on November 10, 2010Cite: “Martinho Les Neyres Residence / Bonnard Woeffray Architectes” 10 Nov 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogHandshowerhansgroheHand ShowersVinyl Walls3MVinyl Finish- DI-NOC™ Glass FinishPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceCommunications2NIntercom – 2N® IP VersoCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemMetal PanelsTrimoModular Metal Wall – Qbiss OneConcreteSika3D Concrete PrintingMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Gun Metal Grey with Arconic Tectur-Al™GlassDip-TechCeramic Printing for Public TransportationBeams / PillarsBlumer LehmannTimber Construction in Cambridge MosquePorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – 9Cento MosaicTiles / Mosaic / GresiteRakoFloor and Wall Tiles – Serie PiazzettaMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Hannes HenzText description provided by the architects. The dwelling is located in Les Neyres, a hamlet situated on the slopes above Monthey where the vineyards stop and the chestnut woods start – a situation that is neither plane nor mountain. Save this picture!© Hannes HenzRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAThat said, the planning requirements dictate an alpine vernacular in an area zoned for chalet-style building. In its composition of volumes and use of materials, the project engages with the requirements by reinterpreting the characteristic image of an Illiez Valley chalet. The lines of the angled roof are incorporated within the volume of the house. The plan takes the form of a deformed hexagon. Save this picture!© Hannes HenzThe autonomous volume appears inserted into the ground with no impact on the natural slope of the terrain. The only exception to this is the entrance lobby, which cuts into the incline and seems almost detached from the house. Save this picture!© Hannes HenzStarting from the lobby, the interior layout forms an ascent towards the countryside: first horizontally, with the long, narrow window that illuminates both the succession of day spaces and the nucleus of the kitchen; then vertically, with the tall bathroom window. Save this picture!© Hannes HenzThe facades and roof are one. The glazed openings, of which there are few, are flush with the facade to reinforce the sense of mass. The envelope is clad in rough pine boards sporting a black stain finish, its silhouette reminiscent of an ancestral chalet nestling in the landscape. Save this picture!© Hannes HenzThe interior, by contrast, is uniformly and immaterially white, reinforcing the framing context of the landscape. The sole use of colour is orange, present in the see-through windbreak on the terrace, the lightweight translucent dividing walls of the walk-in closets, the cladding of the music room, and the entrance lobby.Save this picture!© Hannes HenzProject gallerySee allShow lessFive Architects: A North American AnthologyArticlesUpdate: Kristiansund Opera and Culture Center / C. F. Møller ArchitectsArticles Share Architects: Bonnard Woeffray Architectes Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/87616/martinho-les-neyres-residence-bonnard-woeffray-architectes Clipboard Martinho Les Neyres Residence / Bonnard Woeffray Architectes ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/87616/martinho-les-neyres-residence-bonnard-woeffray-architectes Clipboard “COPY” Year:  Area:  285 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Save this picture!© Hannes Henz+ 27 Share Houses ArchDaily CopyHouses•Bex, Switzerland Photographs 2007 Martinho Les Neyres Residence / Bonnard Woeffray ArchitectesSave this projectSaveMartinho Les Neyres Residence / Bonnard Woeffray Architectes Projects Switzerlandlast_img read more

Read More →